Diensten

Anaalklieren leegdrukken van de hond

Voor alle typen honden
15,00 20 minuten
Prijs voor 1 afspraak

Dienstbeschrijving

Heeft uw hond verstopte anaalklieren? Probeer deze in geen geval zelf leeg te drukken. Dit moet op een specifieke manier gebeuren om erger te voorkomen. U kunt hiervoor bij de dierenarts terecht of maak een afspraak in onze trimsalon.

Soms hebben honden last van verstopte anaalklieren. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor het algemene welzijn van uw hond. Anaalklieren moeten leeggedrukt worden om dit ongemak te verhelpen.

Verstopping hond
Verstopte anaalklieren kunnen ontstaan als gevolg van verstopping bij de hond. Normaal gesproken worden de anaalzakken automatisch geleegd, maar als er sprake is van obstipatie bij de hond dan kan hier te veel tijd overheen gaan. Het gevolg is dat de vloeistof zich in de anaalklieren op gaat hopen. De symptomen van verstopping bij een hond zijn: weinig stoelgang, droge ontlasting en moeite met poepen.

Diarree hond
Niet alleen obstipatie, maar ook diarree kan voor problemen met de anaalklieren zorgen. Doordat er te weinig druk gezet wordt op de anaalzakken kunnen deze niet meer geleegd worden. In het ergste geval kunnen de anaalzakjes scheuren met een infectie als gevolg.

Verstopte anaalklieren herkennen
De anaalklieren of beter gezegd de anaalzakken zijn twee zakjes die aan het einde van de sluitspier van de anus liggen. Deze zijn te herkennen aan twee kleine, nauwelijks zichtbare bultjes naast de anus. Als deze verstopt zijn zetten deze op en kan de hond last krijgen van jeuk. Dit is te herkennen aan het feit dat de hond zijn anus likt en over de grond schuifelt met zijn achterste. Alhoewel dit er grappig uitziet, is het zaak om de anaalklieren zo snel als mogelijk te laten behandelen.

Let op!
Wilt u de trimafspraak afzeggen of verschuiven, dan dient u dit minimaal 24 uur van te voren telefonisch of e-mailen aan ons te melden. Indien de afspraak binnen deze 24 uur wordt afgemeld of wordt verplaatst, dan zijn wij helaas genoodzaakt om het trimbedrag voor 50% in rekening te brengen.

Producten voor uw hond

Wij hebben gezorgd voor de biologische voeding
voor uw huisdier.

ga naar winkel