Diensten

Bloedsuikercontrole bij kat

Voor alle katten
10,00 10 minuten
Prijs voor 1 afspraak

Dienstbeschrijving

Suikerziekte kan net zoals bij mensen, ook bij katten voorkomen. Maar hoe stel je de diagnose bij jouw kat? En wat zijn de symptomen van suikerziekte bij katten?

Bij suikerziekte is er een probleem in de suiker en insulinehuishouding van de kat. Normaal gesproken wordt suiker in de cel opgenomen onder invloed van het hormoon insuline. Dit wordt in de alvleesklier aangemaakt.

Bij suikerziekte is er een te kort aan insuline. Indien er een tekort is aan insuline kan suiker niet opgenomen worden in de cel. Hierdoor blijft het suiker in de bloedbaan, waardoor het suikergehalte in het bloed stijgt. Daarom meet je bij suikerziekte een verhoogd gehalte aan glucose in het bloed.

Maar hoe komt je er achter of jouw kat suikerziekte heeft? Een aantal symptomen zijn bijvoorbeeld:

  • Meer drinken en meer plassen.
  • Verhoogde eetlust
  • Gewichtsverlies
  • Veel slapen
  • Gezichtsverlies of staar

De diagnose wordt vastgesteld doordat er een te hoog glucosegehalte in het bloed wordt aangetoond en wanneer er tevens ook glucose in de urine wordt aangetroffen.

De behandeling van suikerziekte is bij katten door dagelijks één a twee insuline shots toe te dienen. Daarnaast is het belangrijk om in overleg te kiezen voor een specifiek dieet aangepast op jouw kat.

Ben je bang dat jouw geliefde viervoeter misschien suikerziekte heeft? Wacht dan niet langer en neem contact op!

Let op!
Wilt u de trimafspraak afzeggen of verschuiven, dan dient u dit minimaal 24 uur van te voren telefonisch of e-mailen aan ons te melden. Indien de afspraak binnen deze 24 uur wordt afgemeld of wordt verplaatst, dan zijn wij helaas genoodzaakt om het trimbedrag voor 50% in rekening te brengen.

Producten voor uw kat

Wij hebben gezorgd voor de biologische voeding
voor uw huisdier.

ga naar winkel