Diensten

Express rui voor honden van alle rassen

Voor alle typen honden
65,00 90 minutes
Prijs voor kleine en middelgroot honden vanaf €50 tot €65. Prijs voor een grote hond is vanaf €75 tot €90

Dienstbeschrijving

Als je het zat bent om koffie of thee met dieren wol te drinken en je bent moe van het eindeloos schoonmaken van je kleding van dieren wol, ren met uw huisdier dan snel naar de procedure voor het express rui. Deze procedure is minstens twee keer per jaar verplicht voor de alle hondenrassen.

Express rui

Professionele Katten&Honden Thijssen Trimmer  bieden een speciale service genaamd “Express rui”. De essentie is als volgt: de meesters kammen de hond zorgvuldig met verschillende gereedschappen en wassen hem vervolgens met speciale shampoos en maskers om de poriën te openen en afgevallen haar te verwijderen. Verder worden tijdens het drogen de gevallen haren geblazen met een krachtige haardroger, terwijl de wollen hoes wordt gekamd en gelegd.

De procedure is geschikt voor alle soorten honden, behalve voor haarloze honden, en kan de hoeveelheid haar die zich in het huis nestelt aanzienlijk verminderen.

Seizoensgebonden rui

Tweemaal per jaar, in het voor- en najaar, wordt de vacht van de hond op natuurlijke wijze vernieuwd. Dit proces houdt rechtstreeks verband met de gezondheid van het dier, zijn immuniteit en welzijn. Als de vacht in de zon schijnt, is dit een uitstekende indicator, maar als deze dof en niet zijdeachtig is, moet u meer aandacht besteden aan het lichaam van het huisdier.

Wat is het verschil tussen lente- en herfstrui?

In de ruiperiode van de herfst wordt zomerwol vervangen en groeit er een nieuwe, dikker en warmer, met ondervacht, voor opwarming in de winter. De duur van de herfstrui is langer dan de lente, hoewel het haar in deze periode veel minder is. Een huisdier kan visueel in volume toenemen, zacht en zacht aanvoelen.

De voorjaarsrui bij honden begint na het einde van de vorst. De warme ondervacht en dikke vacht worden afgeworpen en de huid wordt vernieuwd voor de zomerperiode. De duur van de rui in het voorjaar is van korte duur, hoewel het voor de eigenaren veel moeilijker is om over te dragen. Overmatig haarverlies bederft de stemming van de huurders van huis en vervuilt kleding, meubels en vloeren.

Wanneer begint de eerste vervelling bij honden?

Puppy’s ouder dan 6 maanden zijn fysiologisch klaar om hun vacht af te werpen. De eerste vervelling hangt echter niet af van de geboortedatum, maar van de seizoensomstandigheden en de algemene gezondheidstoestand van de hond.

Hoe lang duurt het voordat honden vervellen?

Natuurlijke seizoensrui duurt 7-14 dagen. Op dit moment is het de moeite waard om meer zorg voor het huisdier te tonen. Je zult het huis veel vaker dan normaal moeten schoonmaken, omdat de alomtegenwoordige wol constant zal verschijnen. Dankzij grondig kammen of de diensten van een hondenkapper kunt u deze periode verlichten voor uzelf en uw trouwe viervoeter.

Kenmerken van uitscheiding bij honden met verschillende vachttypes

Elk hondenras tijdens de ruiperiode vereist een individuele aanpak. Over het algemeen zullen de lengte en eigenschappen van de vacht van invloed zijn op de procedures die nodig zijn. De belangrijkste soorten vacht en de kenmerken van de verzorging worden hieronder in detail besproken.

Langharig

Pluizige en ruige honden werpen overvloedig en moeten regelmatig worden verzorgd en geborsteld. Tijdens de ruiperiode is het baden van langharige honden twee keer per maand toegestaan. Als u de vacht niet op tijd en constant volgt, zal deze verstrikt raken en zullen wonden en roodheid op de huid verschijnen. Een onverzorgd dier kan kwetsbaar zijn voor virussen, pathogene bacteriën en parasieten.

Eigenaren van langharige huisdieren moeten altijd een borstel bij de hand hebben en veel geduld hebben tijdens het ruien.

Een volledig scala aan verzorgingsactiviteiten is nodig voor Poedels, Engelse en Amerikaanse Cocker Spaniels, Aussies, Samojeed-honden, Shih Tzu, Collie, Golden Retrievers en St. Bernards.

Kortharig

Eigenaars van dergelijke honden hopen dat de vacht voor hen geen probleem zal zijn, hoewel kortharige rassen ook hun vacht twee keer per jaar vernieuwen. Bovendien zijn kleine haren-borstelharen moeilijk te verwijderen van kleding en tapijten.

Verzorging bestaat uit regelmatig reinigen met een speciale borstel met natuurlijke haren. Het is zacht en pakt voorzichtig haren op. Tijdens de periode van zware rui moet het dier worden afgeveegd met een badstof handdoek of een velours doek om het haar effectief te verwijderen.

Deze groep omvat mopsjes, teckels, Dobermanns, Franse Bulldogs, Duitse Doggen, Dalmatiërs, Rottweilers, Boxers en andere honden.

Ruwhaar

Schnauzers en terriers hebben het vermogen om op natuurlijke wijze te werpen verloren, hoewel hun jassen ook moeten worden verzorgd. Om dit te doen, is het nodig om elke zes maanden te trimmen (kunstmatige rui) – plukken. Er zijn twee opties: met een speciaal mes of een handmatige procedure.

Het trimmen gebeurt onafhankelijk of met de hulp van Katten&Honden Trimmer Thijssen. Dergelijke zorg geeft niet alleen esthetiek aan het uiterlijk, maar beschermt de huid ook tegen irritatie en muffe vacht.

Onder de populaire rassen merken we de Jack Russell Terrier, Mittel Schnauzer, Affenpinscher, Miniature Schnauzer en Fox Terrier op.

Let op!
Wilt u de trimafspraak afzeggen of verschuiven, dan dient u dit minimaal 24 uur van te voren telefonisch of e-mailen aan ons te melden. Indien de afspraak binnen deze 24 uur wordt afgemeld of wordt verplaatst, dan zijn wij helaas genoodzaakt om het trimbedrag voor 50% in rekening te brengen.

 

Producten voor uw hond

Wij hebben gezorgd voor de biologische voeding
voor uw huisdier.

ga naar winkel