Diensten

Knippen/scheren voor grote honden

Voor grote Honden Type: Koningspoedel, Bouvier en soortgelijke Honden
90,00 2 uren
Prijs voor 2 uur (elke 15 min extra + €10)

Dienstbeschrijving

Het scheren of knippen van grote honden wordt vaak gezien als een ‘overbodige’ luxe voor de hond. Toch is niets minder waar!

Vroeger leefden honden anders dan nu. Ze aten wat er voorradig was en leefden vooral buiten om het land te bewaken. De vacht die honden vroeger hadden was dan ook totaal anders dan de vacht die ze nu hebben. Dit komt mede doordat honden nu echt als huishonden leven, maar tevens ook door de door mensen gefokte rashonden zijn geworden.

Voor bijna elke hond is een bezoek aan de trimsalon van belang. Dagelijkse vacht verzorging is voor sommige vacht types genoeg, maar lang niet voor allemaal. Sommige vacht types hebben zo nu en dan een ‘groot onderhoud’ nodig.

Tegenwoordig zijn er veel langharige honden en deze vacht vraagt meer onderhoud. Als deze niet goed verzorgt wordt, komt de vacht vol te zitten met dood haar en gaat het klitten. Met gevolg dat de huid niet meer kan ademen en de hond ontzettende jeuk krijgt. Hij gaat krabben en bijten, waardoor de huid beschadigd raakt en waardoor infecties kunnen ontstaan.

Tijdens een uitgebreide trimbehandeling van jouw hond wassen we met gebruik van een professionele shampoo en conditioneer, drogen, halen de dode en losse haren weg en knippen we daarnaast ook de nagels van de hond bij. Ondanks dat veel honden dit misschien niet de meest prettige behandeling vinden, is het noodzakelijk om de nagels ook goed bij te houden. Als de nagels van jouw hond te lang zijn, ervaart jouw hond een constante druk op zijn/ haar voet wat enorm vervelend is. Als de nagels de grond raken zijn ze bij de meeste honden te lang. En nog reinigen we oren/ogen en tanden van jouw hond, buik en aars scheren, op lengte zetten met de opzetkam.

Is het tijd om je hond extra te verwennen met een uitgebreide behandeling? Maak direct een afspraak!

Let op!
Wilt u de trimafspraak afzeggen of verschuiven, dan dient u dit minimaal 24 uur van te voren telefonisch of e-mailen aan ons te melden. Indien de afspraak binnen deze 24 uur wordt afgemeld of wordt verplaatst, dan zijn wij helaas genoodzaakt om het trimbedrag voor 50% in rekening te brengen.

Producten voor uw hond

Wij hebben gezorgd voor de biologische voeding
voor uw huisdier.

ga naar winkel