Diensten

Nagels knippen bij je hond

Voor alle typen honden
10,00 10 minutes
Prijs voor 1 afspraak (10min)

Dienstbeschrijving

Nagels knippen hond behoort tot de basistaken als u een hond heeft. De nagels spelen een belangrijke rol in het loopcomfort en zijn bepalend voor de verdere gezondheid van de hond.

Waarom nagels knippen hond?
De nagels bepalen voor een groot deel of en hoe een hond loopt. Als de nagels te lang worden, dan zal de hond hiervan last ondervinden bij het lopen. Worden de nagels te lang, dan gaat de hond mank lopen vanwege de pijn. Op de lange termijn kan dit zorgen voor een afwijkende stand van de poten en in het ergste geval zelfs resulteren in een ontsteking. Regelmatig controleren of de nagels niet te lang zijn is een must.

Hoe vaak nagels knippen hond?
Hoe vaak de nagels geknipt moeten worden verschilt van hond tot hond. Belangrijk is om de nagels om de acht weken te controleren om problemen te voorkomen.

Nagels knippen puppy
Het knippen van de nagels is niet alleen belangrijk voor volwassen honden, maar ook voor puppy’s. Zeker omdat zij nog volop in ontwikkeling zijn moeten de nagels goed in de gaten gehouden worden.

Zelf doen of laten knippen?
Het is mogelijk om zelf de nagels van de hond te knippen. Hiervoor zijn speciale scharen verkrijgbaar, inclusief knipscharen voor puppy’s. De nagels mogen niet verder geknipt worden dan waar het leven zit. Dit is bij lichte nagels te zien aan het roze gedeelte, bij donkere nagels is dit veel lastiger te zien.

Twijfelt u of u dit zelf kan doen? Neem geen risico, wij helpen u graag bij het knippen van hondennagels.

Let op!
Wilt u de trimafspraak afzeggen of verschuiven, dan dient u dit minimaal 24 uur van te voren telefonisch of e-mailen aan ons te melden. Indien de afspraak binnen deze 24 uur wordt afgemeld of wordt verplaatst, dan zijn wij helaas genoodzaakt om het trimbedrag voor 50% in rekening te brengen.

Producten voor uw hond

Wij hebben gezorgd voor de biologische voeding
voor uw huisdier.

ga naar winkel