Diensten

Tandenhygiëne voor hond

Voor alle typen honden
30,00 30 minutes
Prijs voor 1 afspraak

Dienstbeschrijving

Net als bij mensen is het onderhouden van het hondengebit noodzakelijk. Tandplak bij honden kan namelijk leiden tot allerlei ziekten, waarbij in het ergste geval zelfs de organen aangetast kunnen worden.

Waardoor ontstaat hond tandsteen en tandplak?
Het grootste probleem bij honden is de vorming van tandsteen. Dit komt vooral voor bij kleinere hondensoorten zoals de Chihuahua en de Yorkshire Terriër. Tandplak ontstaat door het achterblijven van voedselresten. Hierdoor krijgen bacteriën uitgebreid de kans om te groeien. Speeksel in combinatie met mineralen kan vervolgens leiden tot de vorming van tandsteen.

Symptomen tandplak en tandsteen
In het begin zal tandplank nog niet opvallen. Hoe langer echter gewacht wordt hoe groter de kans dat deze omgezet wordt in tandsteen. Tandsteen is te herkennen aan een stinkende adem, geel bruine aanslag op de tanden, ontstoken en bloedend tandvlees. Is er sprake van ernstige tandsteen dan kan de hond hier zelfs ernstig ziek van worden en tanden of kiezen verliezen.

Tandsteen hond verwijderen
Voorkomen is beter dan genezen. Dagelijks tanden schoonmaken bij de hond is daarom belangrijk. Is er sprake van tandsteen dan moet deze door een professional verwijderd worden. Afhankelijk van de ernst gebeurt dit met of zonder narcose.

Tandsteen zonder narcose verwijderen hond
Bij weinig tandsteen kan deze zonder narcose verwijderd worden. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van uw hond. Het verwijderen van tandsteen mag namelijk nooit leiden tot een gevecht met de hond. Zolang de hond zich prettig voelt bij het verwijderen van tandsteen zonder narcose kunnen wij deze behandeling in onze trimsalon uitvoeren.

Let op!
Wilt u de trimafspraak afzeggen of verschuiven, dan dient u dit minimaal 24 uur van te voren telefonisch of e-mailen aan ons te melden. Indien de afspraak binnen deze 24 uur wordt afgemeld of wordt verplaatst, dan zijn wij helaas genoodzaakt om het trimbedrag voor 50% in rekening te brengen.

Producten voor uw hond

Wij hebben gezorgd voor de biologische voeding
voor uw huisdier.

ga naar winkel