Diensten

Tandenhygiëne voor kat

Voor alle typen katten
30,00 30 minutes
Prijs voor 1 afspraak

Dienstbeschrijving

Net als bij mensen is het onderhouden van het kattengebit noodzakelijk. Tandplak bij katten kan namelijk leiden tot allerlei ziekten, waarbij in het ergste geval zelfs de organen aangetast kunnen worden.

 

Waardoor ontstaat kat tandsteen en tandplak?
Het grootste probleem bij katten is de vorming van tandsteen. Tandplak ontstaat door het achterblijven van voedselresten. Hierdoor krijgen bacteriën uitgebreid de kans om te groeien. Speeksel in combinatie met mineralen kan vervolgens leiden tot de vorming van tandsteen.

 

Symptomen tandplak en tandsteen
In het begin zal tandplank nog niet opvallen. Hoe langer echter gewacht wordt hoe groter de kans dat deze omgezet wordt in tandsteen. Tandsteen is te herkennen aan een stinkende adem, geel bruine aanslag op de tanden, ontstoken en bloedend tandvlees. Is er sprake van ernstige tandsteen dan kan de kat hier zelfs ernstig ziek van worden en tanden of kiezen verliezen.

 

Tandsteen kat verwijderen
Voorkomen is beter dan genezen. Is er sprake van tandsteen dan moet deze door een professional verwijderd worden. Het verwijderen van tandsteen mag namelijk nooit leiden tot een gevecht met de kat.

 

Zolang de kat zich prettig voelt bij het verwijderen van tandsteen zonder narcose kunnen wij deze behandeling in onze trimsalon uitvoeren met gebruik van Ultrasoon reinigingsapparaat.

Let op!
Wilt u de trimafspraak afzeggen of verschuiven, dan dient u dit minimaal 24 uur van te voren telefonisch of e-mailen aan ons te melden. Indien de afspraak binnen deze 24 uur wordt afgemeld of wordt verplaatst, dan zijn wij helaas genoodzaakt om het trimbedrag voor 50% in rekening te brengen.

Producten voor uw kat

Wij hebben gezorgd voor de biologische voeding
voor uw huisdier.

ga naar winkel