Diensten

Teek verwijderen bij hond

Voor alle typen honden
10,00 10 minutes
Prijs voor 1 afspraak (10min)

Dienstbeschrijving

Alhoewel teken het hele jaar actief kunnen zijn is vooral in de lente, zomer en herfst extra oplettendheid gewenst. Honden lopen teken op door in gras te lopen. Controleer uw hond daarom na elke wandeling, want een teek bij een hond verwijderen moet zo snel als mogelijk gebeuren.

Honden en de ziekte van Lyme
Helaas kunnen honden net als mensen de ziekte van Lyme krijgen door een tekenbeet. Deze ziekte kan voor koorts, gewrichtsontstekingen, maar ook uitdroging en in het ergste geval voor de dood zorgen. Om dit te voorkomen is voorkoming en behandeling van teken noodzakelijk. De kans op besmetting met Lyme is het grootst 16 tot 24 uur na de beet.

Teken verwijderen bij hond
Heeft uw hond toch een teek? Dan moet deze zo snel als mogelijk verwijderd worden. Het verwijderen van een teek moet op de juiste wijze gebeuren. Het is belangrijk dat niet alleen het lichaam, maar de hele teek inclusief kop verwijderd wordt. Pas geen trucjes toe zoals de teek verdoven met alcohol, jodium of dergelijke. Hierdoor neemt de kans op besmetting namelijk toe.

Hulp nodig bij hond teek verwijderen? In onze salon zijn wij voorzien van alle benodigdheden om de teek snel en pijnloos te verwijderen. Neem gerust contact op voor meer informatie. Of maak direct een afspraak!

Let op!
Wilt u de trimafspraak afzeggen of verschuiven, dan dient u dit minimaal 24 uur van te voren telefonisch of e-mailen aan ons te melden. Indien de afspraak binnen deze 24 uur wordt afgemeld of wordt verplaatst, dan zijn wij helaas genoodzaakt om het trimbedrag voor 50% in rekening te brengen.

Producten voor uw hond

Wij hebben gezorgd voor de biologische voeding
voor uw huisdier.

ga naar winkel