Diensten

Wondverzorging bij katten

Voor alle Katten
15,00 15 minuten
Prijs voor 1 afspraak

Dienstbeschrijving

Katten kunnen door allerlei omstandigheden zowel binnens- als buitenhuis een wond oplopen. Denk daarbij aan wondjes veroorzaakt door branden, snijden aan een scherp voorwerp, bijtwond van een ander dier, aanrijding en nog veel meer. Wonden bij onze huisdieren zijn onder te verdelen in vier soorten: snijwond, kneuzingen, steekwonden en abcessen. De wondverzorging kat hangt van verschillende factoren af, zoals oppervlakte, diepte en oorzaak van de wond.

Het is echter wel belangrijk om elke wond goed te verzorgen, om langdurige gezondheidsproblemen zoals een infectie, te voorkomen. Een bezoekje aan de dierenarts is niet altijd nodig. Sommige wonden zullen vanzelf genezen, vooral als het om oppervlakkige snij- of schaafwonden gaat. Belangrijk daarbij is wel dat de aangedane plek zo snel als mogelijk met water schoongespoeld wordt.

De wond ontsmetten bij een kat is de volgende belangrijke stap. Dit geeft ook direct de mogelijkheid om de kat met open wond nader te onderzoeken. Aan de hand hiervan kan bepaald worden of het nodig is om naar een dierenarts te gaan of niet.

Voor het ontsmetten wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van fysiologisch zout. Gebruik geen middelen die voor mensen gemaakt zijn, aangezien de kans groot is dat de kat hieraan gaat likken en daarbij in het ergste geval een vergiftiging op kan lopen. Afhankelijk van de diepte en oppervlakte van de wond is het noodzakelijk om deze af te dichten met steriel, elastisch verband.

Spoelen en reinigen van wonden met gebruik van steriel en kant-en-klaar Prontosen (dermatologisch getest).

Hulp nodig bij wond verzorgen bij kat? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Of maak direct een afspraak!

Let op!
Wilt u de trimafspraak afzeggen of verschuiven, dan dient u dit minimaal 24 uur van te voren telefonisch of e-mailen aan ons te melden. Indien de afspraak binnen deze 24 uur wordt afgemeld of wordt verplaatst, dan zijn wij helaas genoodzaakt om het trimbedrag voor 50% in rekening te brengen.

Producten voor uw kat

Wij hebben gezorgd voor de biologische voeding
voor uw huisdier.

ga naar winkel