Hygiëne Protocol

Hygiëne Protocol

Welkom in trimsalon Katten&Honden Trimmer Thijssen! Voor een goede hygiëne te waarborgen maak ik gebruik van een Hygiëne Protocol!


Voor aanvang van de sessie vult de eigenaar van het dier een formulier in: Grooming diensten kaart en/of Tanden mondhygiëne kaart. Deze kaarten moeten een ontvangstbewijs van toestemming invullen om uw dier de eerste noodzakelijke hulp te bieden. Ook vult u informatie verstrekken over de beschikbaarheid van vaccinaties bij uw dier, over ziekten, over allergie, over contact met een dierenarts en uw telefoonnummer / e-mailadres.

Katten en Honden worden gecontroleerd op huidaandoeningen.

Het aantal aanwezige Katten en Honden in de salon is beperkt.

Katten en Honden worden gewassen met gebruik van een professionele shampoo en conditioneer.

De wasruimte wordt na elk gebruik grondig nagespoeld en vuil wordt verwijderd.

Tijdens en na het trimmen worden de haren opgeruimd en in een gesloten afvalemmer gegooid. Deze wordt minimaal 2x per dag geleegd.

De trimtafel wordt na elk gebruik gereinigd en gedesinfecteerd.

Gebruikte scharen worden na elke trimbeurt gedesinfecteerd ook

Materialen zoals borstels en scheerkoppen zijn in meervoud aanwezig.

Voor het hygiënisch reinigen van oorschelpen / ogen gebruik ik altijd alleen wegwerpinstrumenten en materialen. Voor het hygiënisch reinigen van gebit gebruik ik altijd gedesinfecteerde mondstukken voor een ultrasone scaler.

De haren tussen de wieltjes van de krukjes worden regelmatig verwijderd.

De trimsalon wordt aan het einde van de dag hygiënisch gereinigd met desinfecterende schoonmaakmiddelen (Dettol hygiëne), speciaal voor de trimsalon.

De lucht in mijn trimsalon wordt altijd geventileerd en gedesinfecteerd met een speciale luchtverdeler met lavendelolie. Persoonlijke hygiëne is ook erg belangrijk en gebeurt door middel van het:

Reinigen van de handen met desinfecterende zeep/gel.

Het dragen van schone professionele schoenen/kleding/schorten.

Gebruik van latex handschoenen/mondkapjes.

Ik vraag u in ieder geval een afstand van 1,5 meter aan te houden. Van de klant wordt het volgende verwacht wanneer hij/zij een afspraak heeft gemaakt voor een trimbeurt/behandeling.

Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.

Breng de hond altijd aangelijnd.

Zorg dat de hond geen volle maag heeft.

Tenslotte dient uw hond vrij van vlooien te zijn. U voorkomt hiermee ook extra kosten. Contant geld wordt niet gebruikt in mijn trimsalon, alle betalingen gebeuren alleen via een bankbetaalterminal. Deze terminal werd mij door de partnerbank van ING.